SG-T Sağlık Gönüllüleri Türkiye

Michael Jordan, Charlotte’da Yoksullar İçin İki Sağlık Kliniğinin İlkini Açtı

Duygusal bir Michael Jordan, Charlotte’taki toplumun yoksul üyelerine bakım sağlamak için kendisi ve ailesinin finanse ettiği iki sağlık kliniğinin ilkini açtı.

Altı kez NBA şampiyonu ve Charlotte Hornets’in sahibi, Perşembe günü 7 milyon dolarlık Novant Health Michael Jordan Aile Tıp Kliniği’nin açılışına katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Jordan, “Bu yıllar boyunca beni destekleyen bir topluma geri verebilmem için çok duygusal bir şey” dedi.

Kuzey Carolina’nın en büyük kentinin düşük gelirli bir bölümünde bulunan klinik, sigortasız ve yetersiz sigortası olanları dahil ederek toplumdaki bireylere birincil ve önleyici bakım için hayati bir erişim sağlayacak. Jordan uzun süredir bu eyalette ikamet ediyor ve Chicago Bulls’la olan Hall of Fame kariyerine başlamadan önce Kuzey Carolina’da üniversitede oynadı.

56 yaşındaki Jordan, açılışta toplanan kalabalığa “Bu yürekten gelen bir şey…” diyerek başladı ve devam etti, “Burada önünüzde gururlu bir baba, evlat ve elbette bu topluluğun bir üyesi olarak karşınızdayım”. Bu klinik için ailesinin de övgüyü en az onun kadar hakettiğine değindi. “İsmimi görüyorsunuz ama arkamda bir sürü insanı ve onların insanların hayatlarını iyileştirmeye ve topluma geri vermeye olan bağlılığını da görebilirsiniz. Bunu bana annem aşıladı.”

Novant sağlık sistemi Perşembe günkü Twitter’da, Jordan sayesinde “Her yaştan düşük gelirli Charlotte sakinleri artık sigortalı ya da sigortasız olarak ihtiyaç duydukları uygun sağlık hizmetini alma imkanına artık sahip” olduklarını söyledi. Charlotte Observer,Jordan’ın ilk olarak 2017’de yaptığı 7 milyon dolarlık bağışının ayrıca Charlotte’ın ikinci bir bölgesinde bir sağlık kliniğine de aktarılacağını bildirdi.